Woonhuis Leidsche Rijn - Utrecht - Erik Aarts - Architect AvB
16345
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16345,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Woonhuis Leidsche Rijn – Utrecht

Opdrachtgever:

particulier

Categorie
Modern
Over dit project

Het plan ligt in het deelgebied Terwijde wat deel uitmaakt van de Vinexlokatie “Leidsche Rijn”. De ontsluiting vindt plaats via de noordzijde van het kavel. De wijze waarop de opstelplaatsen van de auto’s en garage geplaatst zijn vormt tezamen met het programma van eisen de reden dat het hoofdvolume zuidwest georiënteerd is.

Belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp waren; Een duidelijke routing in en rondom het huis. Een zichtbare verbinding met de groene zone die aan de zuidzijde van het kavel grenst. Een functionele plattegrond en een optimale verhouding bebouwd en onbebouwd (souterrain). De grens tussen openbaar-privacy kenmerkt zich door de geslotenheid aan de straatzijde (is noordzijde) en de openheid aan de private zuidwestzijde. Door het split-level principe toe te passen zijn de aanwezige kwaliteiten van het plangebied zicht-en voelbaar gemaakt. De gewenste ruimtelijkheid van het “woongedeelte” is gerealiseerd door een overdekt dakterras op zowel het split-level nivo, 1e verdieping en platdaknivo te situeren!