renovatie - uitbreiding Eersel - Erik Aarts - Architect AvB
16368
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16368,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

renovatie – uitbreiding Eersel

Opdrachtgever:

particulier

Categorie
Klassiek, Modern, renovatie/uitbreiden
Over dit project

Op welke wijze is het mogelijk om binnen de bebouwingsenveloppe het karakter van het “oude pandje” te behouden en tegelijkertijd het omvattende programma te realiseren?

 

Het loskoppelen van de voorgenomen uitbreiding het huidige woongedeelte is de meest wenselijke oplossing. Door een eigentijdse vormgeving voor de uitbreiding toe te passen is het wellicht mogelijk dat beide “volumes” elkaar versterken en aanvullen. Dit is enkel een optie indien de koppeling tussen beide niet frontaal gebeurd maar met enige gepaste afstand, handhaving van de karakteristieke kapvorm van het oude gedeelte is hiervoor noodzakelijk. De verkeersruimte (structuur) in het woongedeelte biedt uitkomst. Door het bordes van de trap door te trekken naar het nieuwe gedeelte is het mogelijk een zo laag mogelijke koppeling tussen beiden te realiseren, gebruik makend van de aanwezige structuur van het oude pand! “Een infuus” welke beiden versterkt.